TR

EN

UKUB – PAGEV İŞ BİRLİĞİ KALIPÇILIĞA GÜÇ KATACAK

UKUB – PAGEV İŞ BİRLİĞİ KALIPÇILIĞA GÜÇ KATACAK

UKUB Başkanı Eçin ve heyetini ağırlayan PAGEV Başkanı Eroğlu, plastik sektöründe önemli yer tutan kalıpçılığın gelişimi için daha fazla iş birliğine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu’nu ziyaret eden Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanı Şahan Eçin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergun Tamer ve Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özge Öztürk, yeni dönemde sektörün gelişimi için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan Eroğlu, UKUB Heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, plastik sektörü için kalıpçılığın önemli yer tuttuğunun altını çizdi. Üretimin gelişiminde; kalıp, makine, bilgi ve personelin en kritik başlıklar olduğuna işaret eden Eroğlu, UKUB’un yapacağı çalışmalarla kalıpçılığın önündeki yapısal sorunları çözeceğine inandığına belirterek, PAGEV olarak her türlü iş birliğine hazır olduklarını söyledi. Eroğlu, PAGEV Meslek Liseleri’ndeki Kalıp Bölümü öğrenicilerine yönelik, UKUP ile mesleki eğitim çalışmaları yürütülebileceğini vurgulayarak, iş tabanlı eğitim modeli kapsamında iş birlikleri yapılabileceğini söyledi.

Ziyarette konuşan UKUB Başkanı Eçin ise PAGEV’in plastik sektöründeki çatı örgüt olarak marka değeri yüksek çalışmalar yürüttüğünü hatırlatarak, yeni dönemde yapacakları çalışmalarda birlikte projeler üretmeyi hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: “Sektörümüz için büyük önem arz eden 2023 Strateji Belgesi’ne Yerli Kalıpçılığın dahil edilmesi bizler için önemliydi. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesinde, Yatırımı Öncelikli Olarak Desteklenecek Ürünler listesine; 848041 GTIP kodu ile Metaller/ Metal karbürler için enjeksiyon / Basınçlı döküm kalıpları ve 848071 GTIP kodu ile başlayan Kauçuk / Plastik maddeler için enjeksiyon / Basınçlı döküm kalıpları 2023 Strateji Belgesi kapsamına dahil edildi. Yeni dönemde kalıpçılıkta yerlileşmenin artmasını hedefliyoruz. Türkiye’de artık üretemediğimiz kalıp yok, her türlü kalıbı yapabiliyoruz. Ülkemizde, yerli kalıpların tercih edilmesi için daha etkin çalışmalar yapacağız. Kalıpçılıkta kaliteyi arttırarak, yerli malı kullanımını daha da yaygınlaştırmamız gerekiyor. Fuarlarla tanıtımlarımızı daha fazla yapmayı amaçlıyoruz. Plastik sektöründe, PAGEV ile yapacağımız pek çok ortak çalışmayla kalıpçılığı daha iyi anlatmayı istiyoruz.”