K.V.K.K. Aydınlatma Metni

K.V.K.K. Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere
aşağıda yer verilmiştir. UKUB, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan
doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları üyelerimizin ve websitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar. UKUB, işbu Kişisel Verilerin
Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde
her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği olarak, siz değerli üyelerimize ait elde etmiş olduğumuz kişisel verilerin
özel hayatın gizliliğine ilişkin hususlar da göz önünde bulundurularak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin
Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (“UKUB”)
tarafından hangi kapsamda işlenebileceği aşağıda açıklanmıştır.

  • I. Kişisel Verilerinizi Toplamamızın Yöntemi ve Hukuki Sebebi Nedir?
    Kişisel verileriniz üyelik başvurunuz sırasında ve/veya sonrasında yazılı ve/veya sözlü olarak ve/veya
    elektronik ortamda tarafımıza iletmiş olduğunuz (ad, soyad, kimlik bilgileri, doğum tarihi, cep telefonu
    numarası, e-posta, adres, IP adresi, IPI numarası, eğitim durumunuz, yaşadığınız bölge vb.) özel nitelikli
    kişisel verilerinizi de içeren her türlü bilgi ve belgeyi ifade etmekte olup, bu veriler üyelerimizin rızaları
    ve mevzuat hükümleri uyarınca UKUB tarafından fiziki ve dijital ortamda işlenmekte ve saklanmaktadır.
    Kişisel verileriniz, KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak KVKK’nın 5. ve 6.
    maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları başta olmak üzere tüm kanunlar ve ilgili
    diğer mevzuat kapsamında işbu “Aydınlatma Metni”nde belirtilen gerçek ve tüzel kişiler ile aşağıda yer
    alan amaçlarla yurt içinde ve yurt dışında işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.
    UKUB, üyelerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel
    Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak
    kaydı ile verilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.
    II. Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçla İşliyoruz?
    Kişisel verileriniz;
  • Kanun ve ilgili her türlü mevzuata uygun olarak UKUB ile imzalamış olduğunuz üyelik yetki
    belgesi çerçevesinde üstlenilen yükümlülüklerimizin yerine getirilmesini sağlamak ve
    yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek amacıyla kimlik bilgilerini teyit etmek,
    iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
  • Yukarıda belirlenen çerçevede UKUB’un bağlı olduğu mevzuatta tanımlanan amaçlar
    doğrultusunda faaliyetlerimizi yürütmek, Kanun’un ilgili maddeleri kapsamında üyelerimiz ile
    iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,
  • Üyelikten yararlanmak için gerekli her türlü işlemi yerine getirmek, elektronik (internet/mobil vs.)
    veya kâğıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
  • Hizmetlerin iyileştirilmesi için kimliği ifşa edilmeden istatistiksel çalışmalarda kişisel veri ve
    bilgileri değerlendirilerek analiz yapabilmek,
  • Tarafınızın talep edeceği hizmetlerle ilgili tarafınıza bilgilendirme yapmak,
  • Hizmetlerimiz ile ilgili üye şikâyet ve önerilerini değerlendirebilmek,
  • Uygulama/aplikasyon yönetmek,
  • UKUB tarafından muhafaza edilen kişisel verilerinizin güvenliğinin teminini sağlamak ve bu
    amaçla verilerinizi muhafaza etmek üzere aktarmak,
  • Veri kayıplarının önlenebilmesi için kopyalama/yedekleme yapmak,
  • Yasal mevzuata uygun şekilde elektronik ileti gönderilebilmek,
  • Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi
    verebilmek,
  • Yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde, yasal yükümlülüklerin yerine
    getirilmesini sağlamak amaçlarıyla ve KVKK’da belirtilen diğer amaçlarla,
    UKUB tarafından işlenebilmektedir.
    III. Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarıyoruz?
    Üyelerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, üyelerimizin izni çerçevesinde
    gerçekleşmekte ve kural olarak üyemizin onayı olmaksızın kişisel verileri (üyeler arası hariç) üçüncü
    kişilere aktarılmamaktadır.
    Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer
    kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve
    verilen hizmetlerin kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı
    yapılmaktadır.
    Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler
    alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve
    üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden UKUB sorumlu değildir.
    KVKK ve yukarıda yer alan I ve II. Maddeler uyarınca toplanan kişisel verileriniz KVKK tarafından
    öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve KVKK’nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme
    şartları ve amaçları dâhilinde ve işbu Aydınlatma Metni’nde yer alan amaçlarla; yurt içi ve yurt dışında
    faaliyet gösteren ve UKUB ile iş ortaklığı, çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurt içi ve yurt
    dışındaki çeşitli üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla bunların hizmetleri ile ilgili paylaşılabilmektedir.
    IV. UKUB kişisel verilerinizi nasıl koruyor?
    UKUB ile paylaşılan kişisel veriler, UKUB gözetimi ve kontrolü altındadır. UKUB, yürürlükteki ilgili
    mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli
    organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla
    sorumluluğu üstlenmiştir.
    V. Kişisel Veri Sahibi Olarak KVKK’nın 11. Maddesinde Sayılan Haklarınız Nelerdir?
    Kişisel veri sahibi olarak;
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını
    öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve
    bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini
    gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok
    edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere
    bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin
    kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde
    zararınızın giderilmesini talep etme, haklarına sahipsiniz.
    VI. Kişisel Verileriniz Ne Süreyle İşlenecektir?
    KVKK’ya uygun olarak, işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenmiş olan kişisel verileriniz,
    KVKK md. 7/f.1.’e göre işlenmesi gerektiren amaç ortadan kalktığında kişisel verileriniz tarafımızca
    silinecek, yok edilecek veya anonimleştirerek kullanılmaya devam edilecektir.
    VII. KVKK’nın Yürürlük Tarihinden Önce Alınan Kişisel Verileriniz
    KVKK’nın yürürlük tarihi olan 7 Nisan 2016 tarihinden önce kurulmuş bulunan üyelik ilişkisi ve diğer
    şekillerde hukuka uygun olarak elde edilmiş olan kişisel verileriniz işbu Aydınlatma Metni’nde ve
    KVKK’da düzenlenen şart ve koşullara uygun olarak işlenmekte ve muhafaza edilmektedir.
    VIII. KVKK uyarınca UKUB’un Kişisel Verilerinizi Açık Rıza Olmaksızın İşleyebileceği Haller:
    KVKK’nın 5. maddesi uyarınca, aşağıdaki hallerde UKUB, açık rızanız aranmaksızın yukarıda belirtilen
    ve kanuna uygun olarak almış olduğu kişisel verilerinizi işleyebilir:
  • UKUB’un bir hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Kişisel verinizin tarafınızca alenileştirilmiş olması,
  • Üyeler arasında paylaşılmış olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Sahip olduğunuz temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla UKUB’un meşru
    menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.
    IX. Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?
    KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar UKUB’un yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve
    mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu
    bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her
    zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.
    X. Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?
    KVKK’nın 4. maddesi uyarınca UKUB’un kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü
    bulunmaktadır. Bu kapsamda UKUB’un yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine
    getirebilmesi için üyelerimizin UKUB’a doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin
    herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle
    iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.
    XI. UKUB’a kişisel verilerinizle ilgili soru sormak ister misiniz?
    Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için [email protected] e-posta adresinden
    dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.