TR

EN

MANİSA VALİSİ BEKTAŞ UKUB’UN ÇALIŞMALARINA TAM NOT VERDİ

MANİSA VALİSİ BEKTAŞ UKUB’UN ÇALIŞMALARINA TAM NOT VERDİ

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kentteki kalıpçılarla birlikte Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nin (UKUB) Bursa’daki Teknoloji ve Eğitim Merkezi’nde inceleme yaptı. Vali Bektaş, kalıpçılığın ülke sanayisi için büyük öneme sahip olduğunu belirtip, Manisa’da sektörün gelişmesi için yapılanları anlattı ve yürütülen çalışmalar için UKUB’tan destek istedi.

Birlik Başkanı Şamil Özoğul ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından UKUB’un Beşevler Sanayi Sitesi’ndeki Teknoloji ve Eğitim Merkezi’nde karşılanan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kalıp sektörünün öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını söyledi. Vali Bektaş, katma değeri yüksek olan bu sektörün güçlü bir sanayiye sahip olan Manisa’da da konuşlanmasını istediğini vurguladı.

Manisa’daki kalıpçıları bir araya getirip Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Birliği’nin (MAKİM) kurulmasına öncülük ettiğini vurgulayan Bektaş, “UKUB’un ülke kalıpçılığının önünü açan çalışmalarını yakından takip ediyorum. Yapılanları kentimizdeki kalıpçılarla birlikte yerinde görmek istedik. Sizlerden Manisa’daki kalıpçılara tecrübelerinizi aktarmanızı ve önderlik etmenizi istiyorum” dedi. Vali Bektaş, Yalova’daki Kalıp İmalatı İhtisas OSB (Kalıpçılar Vadisi) Projesi’ni de çok önemsediğini, hem Teknoloji ve Eğitim Merkezi’nin hem de Kalıpçılar Vadisi’nin Manisa’da da kurulmasını arzuladığını belirterek bu amaçla Manisa’da çalışma yürüttüklerini anlattı.

KALIPÇILIK TÜRKİYE’Yİ KALKINDIRIR

Kalıp sektörüne verdiği önem için Vali Erdoğan Bektaş’a teşekkür eden UKUB Başkanı Şamil Özoğul, sektöre verilecek desteğin Türkiye’nin kalkınmasına ivme kazandıracağına vurgu yaptı. MAKİM üyelerinin bir kısmının UKUB üyesi olduklarının altını çizen Özoğul, “Dinamik bir ekibimiz var. Hedefimiz kalıp sektörünün ülkemizde gelişmesidir. Manisa Valliği’nin sektörümüze öncülük etmesinden büyük mutluluk duyduk. Çalışmalarınıza katkı yapmaya hazırız” dedi.

Yalova’da kuruluş çalışmaları devam eden Kalıpçılar Vadisi Projesi’nin sektördeki firmaları kümelenme mantığı ile bir araya getireceğinin altını çizen Şamil Özoğul, “3 yıldır devam eden projede son aşamadayız. Kamulaştırmalar biter bitmez tesislerimizi yapmaya başlayacağız” dedi. Özoğul, geçen yıl hizmete giren UKUB Teknoloji ve Eğitim Merkezi’nde de sektörün ihtiyacı olan nitelikli personellerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla eğitim verdiklerini söyledi. Eğitimlerin önceden belirlenen takvime göre yapıldığını vurgulayan Başkan Özoğul, merkezde sadece teorik bilgiyle yetinmediklerini kursiyerlerin uygulama da yapabilmeleri amacıyla makine ve teçhizatlar aldıklarını vurguladı.

Üyeleri için Tersine Mühendislik hizmeti verdiklerini de söyleyen Şamil Özoğul, bunun için gerekli olan tarama cihazı ve ekipmanları aldıklarını ve teknik ekibin bu cihazla firmalara giderek de hizmet verdiğini ifade etti. Her yıl Ekim ayında Ulusal Kalıpçılık Zirvesi düzenlediklerini, yurt içi ve dışındaki fuarlara iş gezisi organizasyonları yaptıklarını, TÜYAP ile ortaklaşa Kalıp Avrasya Fuarı düzenlediklerini anlatan Şamil Özoğul, “Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri arasında da Ulusal Kalıp Yarışması düzenliyoruz. Yarışmada dereceye giren okullara bilgisayar laboratuvarı kuruyoruz, yarışma birincilerini yurt dışında fuarlara götürüyoruz. Böylece gençleri teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Şamil Özoğul, UKUB olarak Manisa Valiliği’nin çalışmalarına her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını da belirterek, “Sektörümüzün gelişmesi için kurumlarla ortak çalışma yapmaya devam edeceğiz. Manisa’da bir kısmı üyelerimiz olan meslektaşlarımıza bilgi ve deneyimlerimizi aktarmaya hazırız. Sektörümüze verdiğiniz destek için teşekkür ederiz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Bektaş ve beraberindekilere UKUB Teknoloji Eğitim Merkezi’ndeki teknik cihazlar tanıtıldı ve Tersine Mühendislik çalışmaları uygulamalı olarak anlatıldı.