7.Ulusal Kalıpçılık Zirvesi

28 Eylül 2017 Perşembe
  • Zirve Hakkında
  • Konuşmacılar
  • Sponsorlar
  • Fotoğraf Galerisi
  • Video Galeri

Kalıp sektörü ZİRVE ‘de bir araya geldi

UKUB tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin 7’ncisi başarıyla gerçekleştirildi. 28 Eylül 2017 tarihinde TOSB Workinn Hotel’de gerçekleşen zirve otomotiv, beyaz eşya gibi lokomotif sanayinin satın alma heyetleri dışında, yurtiçi ve yurtdışı sektör temsilcileriyle birlikte toplamda 350 üst düzey sektör mensubunu bir araya getirdi.

Endüstriyel kalıp sektöründeki gelişmelerin, sorunların ve çözümlerin masaya yatırıldığı zirve, Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği Başkanı Şamil Özoğul’un açılış konuşmasıyla başladı. Özoğul, değişen ve gelişen teknolojinin insanlığa ve kalıp sektörüne etkilerine dikkat çekti.

Sektörümüz değişen şartlara uyum sağlamalı

Dünyadaki dijitalleşme ve değişen teknolojiyle birlikte kalıpçılık sektöründeki zorunlu değişimin önemine değinen Özoğul, “Yapılan bilimsel araştırmalara göre dünyayı değiştirecek en önemli teknolojik gelişmelerin şunlar olduğu söyleniyor:

  • Bulut teknolojisi

Mobilite teknolojileri

  • Data mining (veri madenciliği), veri ticareti
  • Sosyal medya
  • Yapay zeka teknolojileri

Bu teknolojik gelişmeler, 4. Sanayi Devrimi’nin de altyapısını oluşturan “Dijital Teknolojiler” olarak karşımıza çıkıyor. Peki bizler bu değişime hazır mıyız?

Bazı ülkeler, dijitalleşen sanayi ortamında çalışacak gelecek nesil insanların eğitilmesine yönelik yeni eğitim programları oluşturup uygulamaya geçtiler bile. Bizler bilimi kullanarak bilinmeyen gerçekleri keşfediyor ve öğreniyoruz, teknolojiyle de bu bilgileri ihtiyaçlarımıza göre değiştiriyor ve dönüştürüyoruz.

Kuşkusuz ki rekabetçi olabilmek için, tüm süreçlerimizi her yönüyle optimize ederek maliyetleri düşürmeli ve karımızı arttırmalıyız. Bu yüzden de sürekli değişen ve gelişen teknolojiye mutlaka sıkı sıkıya bağlı kalmalıyız.

Ancak toplumsal yapının değişmesinde sosyal, kültürel ve ekonomik tüm faktörleri dışlayıp teknolojiyi birincilik kürsüsüne koymakla insan iradesine haksızlık etmiş oluruz. Bu yıl 7.sini düzenlediğimiz Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin odağında “insan” var. UKUB olarak önceliğimiz, sektörümüzün değişen şartlara uyum sağlayarak gelişmesini ve rekabet gücünü arttırmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Değişimin insanla başladığını ve teknolojiyle devam ettiğini vurgulayan Özoğul: “Amacımız teknolojinin esiri olmayan, onu keşfeden, kontrol altına alan, geliştiren ve nimetlerinden yararlanan bireylerden oluşan bir toplum haline gelmek olmalıdır” diye konuştu.

 Dijitalleşen dünyada kalıpçıların değişmesi şart

 Dijitalleşen dünyayla birlikte kalıpçılarında değişmesi gerektiğini vurgulayan Özoğul; Değişen insanın, değişen ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda, herhangi bir alanda yaşanan teknolojik değişim birçok başka sektörün her kademede değişme ve gelişme ihtiyacını da tetiklemektedir.

Dijitalleşen ve değişen dünyada biz kalıpçılar da değişmek zorundayız artık. Değişen taleplere ve yetişen yeni nesle uygun yeni nesil teknolojik kalıpçılığın tanımını yapmalı ve çalışma ortamlarımızın iyileştirilmesi de dahil yatırımlarımızı yeniden yapılandırmalıyız Her şeyden önemlisi değişime ve gelişime açık olmalı, sadece mevcut siparişlerin üretimine odaklanmadan, öğrenilmiş alışkanlıklarımızı sürekli tekrar etmekten vazgeçerek dünyada yaşanan değişimleri takip etmeliyiz.

Yurtdışı kalıp üreticileriyle işbirliği fırsatlarını araştırmalı, ortak projeler yapmalı, hatta ortak yatırımlara girmeliyiz. Bu sayede küresel pazarın talep ettiği teknolojik bilgi ve tecrübe transferini de daha hızlı sağlayabiliriz” diyerek teknolojinin gerektirdiği zorunlu değişimin ve yeni yatırımların gerekliliğinin altını çizdi.

UKUB Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Aybaraz: “Kalıpçılık eğitim programı sektöre yetişmiş eleman kazandıracak”

 Sektörün en önemli problemlerinden biri olan yetişmiş, kaliteli personel eksikliği konusuna vurgu yapan Aybaraz, “Bu sorunun çözümüne yönelik, Coşkunöz Endüstri Meslek Lisesi ve Coşkunöz Eğitim Vakfı ile birlikte temel kalıpçılık meslek eğitiminin verilmesi üzerine ortak bir proje geliştirdik. Proje kapsamında öngörülen eğitim programında sırasıyla teorik eğitim, pratik eğitim ve değerlendirme aşamaları bulunmaktadır. Teorik eğitimler meslek liselerinde verildikten sonra kursiyerlerin çalıştıkları atölye ortamında pratik eğitimler verilecek ve uzman eğitmenler tarafından yapılacak değerlendirme sınavlarıyla kursiyerlerin ilerleme durumları belirlenecektir. Sınavlarda başarılı olan kişiler sertifika almaya hak kazanacaklar.  “diyerek kalıpçılıkta eğitimin önemine değindi.

Ulusal Kalıpçılık Zirvesi her yıl yükselen bir çıta ile sektörü buluşturacak

Zirve’ye konuşmacı olarak katılım gösteren sektörün önde gelen isimleri, nitelikli personel, teknolojik gelişmeler ve Endüstri 4.0 konusunu gündeme getirdiler. Şamil Özoğul, “Bu yıl Zirve’de TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, B Plas Kalıphane Müdürü Cüneyt Özumar, Beyçelik Gestamp Fabrika Direktörü Ali Gökhan Besler, Ford Otosan Takım Kalıp Alan Müdürü Burak Gürler, UKUB Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Aybaraz, Kraus Maffei Tepro Makine Özel Projeler Takım Lideri Burak Sağlam, Shenyang Machine Tool Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Dr. Ömer Ganiyusufoğlu, Otomotiv Plastik Enjeksiyon Kalıp Kalite ve Proje Yönetim Danışmanı Can Okatan, Oerlikon Balzers Genel Müdürü Uğur Urkut, Mubitek Kurucu Başkanı Mustafa Bintaş, BBC Turkey Kurucu Ortakları Banu Koç Çakan ve Cem Atat konuşmaları ile zirveye değer kattılar. “ dedi.

Başkan Şamil Özoğul ‘’Bugün buraya gelerek sektörümüze sahip çıktığınız için Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği adına hepinize çok teşekkür ediyorum’’ dedi ve 7. Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’ni başarılı bir şekilde tamamlayarak her yıl yükselen bir çıta ile organizasyonlarına devam edeceklerinin haberini verdi.

Şamil ÖZOĞUL

Değişen ve Gelişen İnsan mı, Teknoloji mi?

Yönetim Kurulu Başkanı

Alper KANCA

Otomotiv Sektörünün Bugünkü Durumu, Gelecek Vizyonu ve Sektörün Kalıpçılardan Beklentileri

TAYSAD, Yönetim Kurulu Başkanı Alper KANCA

Cüneyt ÖZUMAR

Proje Başarı Hikayesi

 

B Plas, Kalıphane Müdürü

Gökhan BESLER

Türk Kalıpçılığının Geleceği ve Fırsatlar

Beyçelik Gestamp, Fabrika Direktörü

Burak GÜRLER

Kalıp Sektörü ve Endüstri 4.0

FORD Otosan, Takım Kalıp Alan Müdürü

Erkan AYBARAZ

Kalıpçılık Eğitimi Sertifika Programı

UKUB, Yönetim Kurulu Üyesi

Dr. Ömer GANİYUSUFOĞLU

Çin’in Gelişme Sürecinde Takım Tezgahlarının Konumu ve Geleceği

 

Shenyang Machine Tool, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı

Can OKATAN

Otomotiv Plastiklerinde Enjeksiyon Proses Simülasyon Programlarının Kullanımı

Otomotiv Plastik Enjeksiyon Kalıp Kalite ve Proje Yönetim Danışmanı

Uğur URKUT

Kalıpçılıkta PVD kaplamaları

Oerlikon Balzers, Genel Müdürü

Mustafa BİNTAŞ

Tasarımda Endüstri 4.0 Hedefleyen Yeni Trendler

Mubitek, Kurucu Başkanı

Banu KOÇ ÇAKAN, Cem ATAT

Türk Aile Şirketlerinin Yapısı, Riskleri ve Gelecekleri

BCC Turkey, Kurucu Ortakları

Sponsorlarımıza, birliğimize ve sektörümüze verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

ZİRVE GOLD SPONSOR

ZİRVE SILVER SPONSOR



ZİRVE STAND PAKET SPONSORLARI