TR

EN

3. ULUSAL KALIP YARIŞMASI’NIN HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI

3. ULUSAL KALIP YARIŞMASI’NIN HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI

UKUB’un, teknik ve endüstri meslek lisesi öğrencilerini kalıpçılığa özendirmek amacıyla üçüncüsünü düzenleyeceği Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışması’nın hazırlıkları başladı. Daha önce 2 kez düzenlenen ve büyük ilgi gören yarışmanın 3.’sü 2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılacak.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nin (UKUB) Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak düzenlediği Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışması’nın hazırlıklarına başlandı. İlk kez 2012-2013 eğitim öğretim yılında yapılan yarışmanın 3.’sünün 2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılmasına karar verildiğini belirten UKUB Başkanı Şamil Özoğul, gençleri kalıpçılık sektörüne özendirmek ve teşvik etmek amacında olduklarını söyledi. Özoğul, ülke genelindeki tüm teknik ve endüstri meslek liselerinin kalıpçılık bölümlerinde eğitim gören öğrencilere açık olan yarışmanın, Plastik Enjeksiyon ve Sac Metal olmak üzere 2 kategoride düzenlendiğini vurguladı.

MALZEME, BİLGİSAYAR VE PROGRAMLAR UKUB’TAN

Yarışmaya katılan öğrencilerin kalıp yapımında kullanacakları tüm malzeme ve ekipmanların UKUB tarafından karşılandığını ve dereceye giren okullara da bilgisayar ve lisanslı CAD/CAM programı hediye ettiklerini bildiren Şamil Özoğul, “UKUB olarak yarışmaya giren öğrencilere ve okullara hiçbir maddi külfet gelmemesi için gereken desteği veriyoruz” dedi.

VERİLEN ÖDÜLLER İLGİYİ ARTTIRIYOR

Yarışma sonunda birinci olan gruplarda yer alan öğrenci ve öğretmenleri Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en önemli kalıp fuarlarından biri olan Euromold Fuarı’na götürdüklerini söyleyen Şamil Özoğul dereceye giren tüm öğrenci ve öğretmenlere de motivasyonlarını arttırmaya yönelik ödüller verdiklerini belirtti.

SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇIK

Türkiye’nin 2023 yılındaki hedefinin yılda 500 milyar dolar ihracat yapmak olduğunu da vurgulayan Şamil Özoğul, kalıpçılık sektörünün bu hedefte kilit rolü olduğunu söyledi. Özoğul, UKUB’un faaliyetleri ile Türkiye’de kalıpçılık sektörüne gösterilen ilginin her geçen gün daha da arttığını da belirterek, “Günümüzde her ürünün bir kalıbı var. Kalıp olmadan üretim yapmak neredeyse imkânsız hale geldi. Bu gerçekten yola çıkarak, sektörümüzün ihtiyacı olan teknik personelin yetiştirilmesi de büyük önem taşıyor. Düzenlediğimiz yarışmalarla gençleri katma değeri çok yüksek olan sektörümüze özendiriyoruz” dedi.